Massale respons op Vrt-enquête?

De VRT-enquête van Vlaams Minister van Media Geert Bourgeois is uitgedraaid op een klucht. Nog geen 2.000 eenzame zielen slaagden erin om de publieksbevraging over de taak van de openbare zender door te bijten. Dat is weinig, belachelijk weinig zelfs, als u weet dat de website zo'n 45.000 bezoekers telde. Maar op het kabinet van Bourgeois zien ze dat anders;
"De respons en de antwoorden tonen duidelijk aan dat de publieke omroep een onderwerp is waar veel Vlamingen iets over kwijt willen."

U ziet het, véél Vlamingen. De helft van die Vlamingen blijkt zoals verwacht minstens over een graduaatsdiploma te beschikken. Dat Jos Pros van café De Vettigen Beer al afhaakte na de inleiding mag niet meer dan een voetnoot heten.
De Vlaamse Mediaraad is de VRT-enquête intussen aan het verwerken, maar heeft zijn conclusie toch al klaar.
"Veel Vlamingen zijn gehecht aan de openbare omroep en vinden dat de VRT zijn rol met verve vervult en een unieke en belangrijke plaats inneemt in het Vlaamse omroeplandschap.Toch leeft er ook ongenoegen over de twee cruciale taken informatie en cultuur."

Toevallig schreeuwt schoolmeester Bourgeois al maanden hetzelfde van de daken. Maar goed, ze hebben aan de Reyerslaan dan ook de handen vol met het archiveren van de herhaling van de herhaling van FC De Kampioenen...