Bloggers M/V gezocht, elke seconde

Weinig beweging in kommertijd, tenzij in de rugzak van de alomtegenwoordige moslimextremist. En dus gooien we er maar een metalog tegenaan. Bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) hebben ze nu namelijk ook het fenomeen 'weblog' ontdekt.

Dat bedrijven bloggen, is niks nieuws. Dat bedrijven voltijdse vacatures uitschrijven voor kandidaat-bloggers lijkt dat wel. In Amerika, of wat had u gedacht? VDAB-redactrice Barbara Peirs verwijst naar de blogs van 'hippe bazen' als Jonathan Schwartz van Sun Microsystems, en Heather Hamilton; rekruteerder bij Microsoft én Blogger.
'Hippe bazen' dus, een contradictie in de term als u het deze Zeveraar vraagt. Maar soit, als die hippe Heren en Dames in maat- of mantelpak ons een riant loon willen uitbetalen willen we bazenpoepersgewijs onze kak wel intrekken. Barbara besluit haar betoog dan ook met volgende gevleugelde woorden;
"Als je van bloggen houdt, staat je misschien nog een gouden toekomst te wachten!"

Wij hebben alvast onze ezel klaarstaan. Laat die zakken geld maar komen! Ach, de VDAB zou de VDAB natuurlijk niet zijn als het geen professionele opportuniteiten zag in weblogs. Ze kloppen daar overigens al genoeg overuren met al die werklozen.
Onze prognose? Weblogs plegen op langere termijn passieve euthanasie. Het wordt almaar moeilijker om het kaf van het koren te scheiden door de explosieve wildgroei van die ondingen. De BBC-site publiceert vandaag een artikel over weblogs, dat het ergste doet vrezen voor de toekomst van het medium dat u momenteel leest; 'One blog created every second'. Elke 1,18 seconden wordt een kind geboren, en elke 3 seconden sterft een kind in Afrika...