Bite Back bijt terug

Als u een pluchen konijn of ander bonten beest op mensenhoogte tegen het lijf loopt tijdens het winkelen, begin dan niet onmiddellijk naar een verborgen camera te speuren en/of iets op cynische toon te prevelen over alle Chinezen. De kans is immers groot dat u getuige bent van een actie van dierenrechtenorganisatie Bite Back. Belgische winkels die bont verkopen zijn de gebeten hond voor Bite Back.

Maar Bite Back gaat verder dan wat ludieke acties. De dierenrechterorganisatie wil namelijk dat ook u de hort op gaat, en als klikspaan van de midden- en hoogstand dienst doet. Kortom, Bite Back zoekt bontspotters. Bedoeling is dat u, gewapend met pen en papier of een beestachtig geheugen, op zoek gaat naar bont in de winkelrekken

Het doet denken aan de fel omstreden buurtwachten die officeel ook alleen maar een signaalfunctie vervulden. Maar ach, het doel heiligt de middelen. Bont is, om het eufemistisch uit te drukken, allerminst een basisbehoefte, en veroorzaakt onnodig ongenadig dierenleed. Bij deze een oproep; laat de chinchilla, nerts, of vos in uzelve zegevieren, en bijt eens terug naar de verdeler van uw duur verkochte huid.