Helmut Lotti goes NSV!


Vlaanderens ideale schoonzoon Helmut Lotti dreigt ermee een klacht in te dienen tegen de Vlaams-nationalistische studentenvereniging NSV. Lotti en zijn entourage beschuldigen het extreem-rechtse schoremclubje NSV ervan een fanfoto van Lotti te misbruiken.
Der Lotti was afgelopen dinsdag na een concert in Antwerpen effe wat stoom gaan aflaten in zijn thuisstad Gent. Officieel heet het dat hij zijn vrouw ging afhalen in een café. Helmut liet zich een Duvel welgevallen, en wat later ook de aandacht van vijf wulpse NSV-studentes. De dames in kwestie vroegen of hij met hen even op de foto wou. "Tuurlijk, daar doet hij nooit moeilijk over. Einde van het verhaal.", aldus Lotti manager Piet Roelen in GVA.
2 dagen later bleek de foto echter te circuleren via email, waarbij Lotti werd opgevoerd als 'nieuw erelid' van het NSV. Dat kan Lotti natuurlijk maar beter niet hebben als hij nog ooit kans wil maken op het Songfestival... Het NSV relativeert het voorval als een "studentengrap", maar Lotti en zijn geldmachine kunnen er niet om lachen. Lotti's advocatenbureau dreigt met een rechtszaak als de leukerds binnen het NSV zich niet stante pede met andere zaken bezighouden, bijvoorbeeld met Duvel zuipen of links tuig afkloppen.
Toch enkele bedenkingen. Hoe kwam vrouwlief Lotti toevallig in een NSV-café terecht? Van NSV'ers is geweten dat ze liever in hun eigen biotoop -onder gelijkgestemden- vertoeven. Of begrijp ik dat verkeerd? Lotti's beschonken blik op de foto kan natuurlijk wel verklaren waarom hij zich geen vragen stelde bij de NSV-petten en linten van de dames in kwestie.

Niet erg slim van de Lotti-boys trouwens, want hoe meer ruchtbaarheid je geeft aan zo'n faits divers, hoe meer aandacht je krijgt. Afgelopen weekend in Gazet Van Antwerpen, en vandaag op ZonderZever!