Mobiel 21: stappen of fietsen om pistolets

Druppel op een hete plaat of het begin van een nieuw tijdperk? De organisatie Mobiel 21, met in haar het kielzog haar campagnepeter en wielerjournalist Michel -geef mij zendtijd ik lul 'm vol- Wuyts promoot het 'korte rittencontract'. Deelnemers beloven op hun plechtige communiezieltje dat ze gedurende drie maanden ten minste één vijfde van hun autoritten tot 5 km vervangen door stap- en fietsverplaatsingen. U gaat met andere woorden milieuvriendelijk, sportief, en goedkoop om uw pistolets op zondagmorgen.

Prima initiatief net nu de benzineprijzen een démarage van heb-je-daar-ooit hebben ingezet. Want laat ons wel wezen; wat de boer niet kent, wat den boer niet eet. Geen keizerkes, tigers en vloerkes, maar wel de moed om die luie in luxe badende en bezwarende reet op te tillen. Om maar te zeggen dat een mobiele mentaliteitswijziging er maar komt wanneer het baasje van koning auto een aanslag in de portemonnee percipieert, en bijgevolg ook wel een beetje in het kruis. (al naargelang het type auto) De testactie bleek immers een succes in Sint-Truiden of all places, en hoopt hetzelfde voor gans Vlaanderen.
Wij ook. Nu nog de binnensteden autovrij/luw (schrappen wat niet past) maken, méér geld voor een degelijk en permanent openbaar vervoer, en nog méér belasting op het autogebruik.